Welkom op de website van Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo!

Scouts Eeklo /Info/Activiteiten/Inschrijven


Onthoud mij
Welkom bij Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo
ok!
Scouts Eeklo - Scouting in Eeklo op z'n best!
 
februari 2018
m d w d v z z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 

 

 

 

 

 

 Info » Activiteiten » Inschrijven

  • Welke leeftijd?
  • Waar?
  • Hoe inschrijven?
  • En nu?

 

 

Inschrijven, da's kinderspel!

Je kan scout of gids worden vanaf het schooljaar dat je in het eerste leerjaar zit of wanneer je 6 jaar bent.

Voor het schooljaar/scouts- en gidsenjaar 2013-2014 betekent dit dat kinderen kunnen aansluiten die geboren zijn voor 31 december 2008 of die reeds in het eerste leerjaar zitten.

Naargelang de leeftijd kom je in de juiste "tak" of leeftijdsgroep terecht. De takken zijn gemengd, dus jongens en meisjes spelen samen. Soms bereidt de leiding wel eens een aparte activiteit voor.

 

Nieuw lid? Je kan je gegevens achterlaten in dit formulier: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=O1112G


 

 

Zo, je bent ingeschreven? Wat nu?

Eerst en vooral heb je een uniform nodig. Dit kan je aankopen op de jaarlijkse paskofferdag (de Hopper komt ééns per jaar, meestal in oktober, naar onze lokalen om uniformpjes te slijten). Je wordt daarvoor tijdig verwittigd door de takleiding en via deze website. Heb je die dag gemist, geen probleem! Je kunt ook nog in de Hopperwinkels terecht. In Gent vind je er één vlakbij het Sint-Annaplein: Lange Violettestraat 33. Die is open van woensdag tot en met vrijdag van 14u tot 18u en op zaterdag van 10u tot 12u en van 13u tot 17u30. Je kan ook steeds online bestellen via www.hopper.be/winkel.

Zit je in je groeifase, of krijg je thuis veel schoppen? Dan is 't misschien beter dat je met een tweedehandsuniform begint. Vraag daar eens naar bij de leiding!

Meer informatie over de uniformen vind je hier.

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om deel uit te maken van onze groep. Als je weet wat er allemaal te doen is, en waar en wanneer natuurlijk! Hou daarom 't Krantje in de gaten! Schrijf je in op onze Nieuwsbrief, dan krijg je 't Krantje + extra info gewoon in je mailbox! Klik hier om je in te schrijven!

Meer informatie in verband met activiteiten vind je ook op de takpagina's.

Nog vragen?

Nog iets niet gevonden? Check dan even de FAQs, de vaak gestelde vragen. Of contacteer ons via de contactpagina.

Alvast veel plezier bij de scouts!

 

 

 

Wanneer en waar?

Inschrijven bij onze scoutsgroep kan vanaf september, en dat op meerdere manieren!

  • Ofwel kom je eens langs naar onze jaarlijkse startdag. Daar kun je ter plekke inschrijven.
  • Ofwel spring je op een zaterdag eens binnen in onze bar. Daar kun je vóór 14u en na 17u de leiding aantreffen.
  • Ook kun je ons om 14u bij de opening van de vergadering altijd aanspreken.
  • Tenslotte kun je onze secretaris Sarah ook contacteren op secretariaat@scoutseeklo.be of op .

Eerst eens proeven?

Je mag 2 vergaderingen proberen vooraleer we verlangen dat je inschrijft en betaalt. Wil je 't eens proberen, kom dan gewoon af, en klamp één van de leiders of leidsters aan, die grote vriendelijke loebassen die je een schitterende namiddag zullen bezorgen!

We gaan ervoor!

Wanneer je beslist je kind in te schrijven vragen we gewoonlijk het lidgeld te stortenScoutsfun op de inschrijvingsrekening van de scouts, met vermelding van Naam, Voornaam, Geboortedatum, Tak. Het rekeningnr. is: BE94 7370 1591 4814.

Vroeg inschrijven is belangrijk! Van zodra het lidgeld betaald is, is uw kind verzekerd door Ethias. Meer informatie vind je hier.
 

Wakostda?

Het lidgeld bedraagt 40 euro voor een eerste kind, en 35 euro voor de volgende kinderen (ongeacht de tak waartoe zij behoren). Voor een halfjaarlijkse aansluiting, als je na 1 maart bij onze groep komt, is het 20 EUR.

Wie het financieel wat moeilijker heeft, betaalt slechts 20 % van het lidgeld. Dit is als je beschikt over een Kom Uit Pas van Stad Eeklo. Dezelfde regeling geldt ook voor de kostprijs van weekends, kampen, uniform, uitstapjes,...

Nog één efforke

Omdat we graag weten wie op kamp allergisch is aan welke leider, vragen we je nog even deze medische fiche in te vullen en te mailen naar secretariaat@scoutseeklo.be.

Actieve ouders?

Ouders die meer willen dan enkel hun kinderen een prettige namiddag bezorgen, en zelf ook een handje willen toesteken in onze jeugdbeweging, kunnen terecht bij het oudercomité en bij de "Helpende handen", een geëngageerde groep ouders die af en toe activiteiten organiseert, en hier en daar een handje toesteekt.

Een beetje optimaliseren kan nooit kwaad...
Inschrijving, uniform, weekends, kampen,... De som loopt al gauw aardig op, zeker als je meer dan één kind in een jeugdbeweging hebt. Gelukkig zijn er manieren om geld uit te sparen. Je leest er alles over op onderstaande pagina's:

 

Onze lokalen, de "witte gebouwen", zijn gelegen in een rustige wijk te Eeklo, meer bepaald in de Sportlaan 25 bus 3. In de onmiddellijke omgeving van deze lokalen zijn de stedelijke sportterreinen gelegen die een prachtig speelterrein vormen waar we dan ook graag gebruik van maken. Aanpalend ligt ook het Heldenpark, wat ook een ideale plaats om te spelen is. Op een boogscheut ligt het stedelijk zwembad en op een tiental minuutjes fietsen liggen de Lembeekse Bossen, zodat we altijd wel weten wat gedaan. Meer informatie over onze lokalen vind je hier.

 

Niet te missen: de witte lokalen

 

De activiteiten, "vergaderingen" zoals wij ze ook wel noemen, gaan normaal door op zaterdag, tussen 14u en 17u. Af en toe gaan we op weekend, en in de grote vakantie ook op kamp. De nodig informatie vind je altijd steeds op de takpagina's.

[ terug ]

  

 

 

 

 

2802 Matthieu (Akabe)
0203 Quinten (Jin)
0303 Britt (Wouters)
0303 Celien (Leiding)
0703 Arthur (Jogi's)
1103 Amber (Leiding)
1103 Maxim (Wouters)
1303 Eva (Leiding)
1303 Mauro (Kapoenen)
1303 Milo (Kapoenen)

 

Laatste Commentaren comment Datum startdag...
Je naam op 13/02
comment Nu zaterdag: Ci...
buy_viagra op 12/02
comment 20 september vl...
cheap_cialis op 12/02
comment 20 september vl...
cialis op 12/02
comment Nu zaterdag: Ci...
cialis_online op 12/02

 

 

 
Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo
© 2018 Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo
Sportlaan 25 bus 3 9900 Eeklo