Welkom op de website van Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo!

Scouts Eeklo /Nieuws/359


Onthoud mij
Welkom bij Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo
ok!
Scouts Eeklo - Scouting in Eeklo op z'n best!
 
februari 2018
m d w d v z z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

 

 

 

 

 

 

 
 • mei  3
  Special bar deluxe met leidingstotemisatie
  auteur: jos

  Special bar deluxe 08Kate and the CavemanDe afwezigen hadden ongelijk!  Een uitspraak die de aanwezigen wellicht kunnen bevestigen. Vrijdag was er immers de langverwachte special bar deluxe, jeweetwel, het muzikale totaalspectakel met optredens van twee uit scoutsvolk opgetrokken bandjes.

  Voor een keer ruilden we de bar voor het grotere wouterlokaal. Ook dat lokaal bleek maar net groot genoeg, want de bandleden hadden hun gevolg meegenomen. Zo was Oosteeklo goed vertegenwoordigd en was er ook hier en daar wat oud-leiding te bespeuren. Ook enkele ouders van leden waren van de partij. Een breed publiek dus, samengebracht door dat mooie medium muziek! En wat voor een muziek dan nog. Foto's vind je hier.

  Kate and the CavemanEerst was er het opreden van het jonge Kate and the Caveman,Celine Ryckaert van Kate and the Caveman het groepje rond Gilles en Celine van de scouts. Gilles verzorgde, gewapend met look en gitaar, het rockgehalte. Dit in samenwerking met gitarist en oude bekende van de scouts Simon. De piano werd bemand door Vincent en  de drums door Ruben. Het geheel werd aaneengezongen door Katrien en Arne.

  De verrassing kwam er toen Celine, die de hele tijd de bas voor haar rekening had genomen, hen hun micro afnam en het laatste nummer solo deed. Mét succes! Wat klonk was niet de dooddoener "nie slecht voor den eerste keer" maar een lovend "gelijk of da ze ook nie el gedaan heeft".

  Tussen de twee optredens namen we even de tijd voor een scoutesk intermezzo. Na jarenlang uitstelgedrag hadden we als leidingsploeg besloten dat het nu toch eens tijd werd dat sommige mensen hun totemnaam of voortotem kregen.

  Thijs Van de Velde

  Jonggiverleider Thijs, die zichzelf ondertussen toch al bij de vaste waarden mag rekenen, werd bij de jin getotemiseerd als kat, maar hij mankeerde dus nog een voortotem. Gedaan daarmee! Zijn totem 'kat' werd vervolledigd met vindingrijke. Niet vervwonderlijk als je weet dat deze site voor een (heel) groot deel van zijn hand is.

   Vindingrijke Kat:

  Een Kat spint als ze zich prettig voelt. Ze is ONAFHANKELIJK van aard en kan nogal snel verwilderen. Ze houdt geen rekening met andere K. en wil er ook niet aan onderworpen zijn. Ze besluipt haar prooi en ze kan met een eindeloos GEDULD roerloos zitten wachten. Katten zijn van nature uit SCHUW. Ze gaan soms kilometers ver van huis maar keren toch na ieder avontuur naar hun vertrouwde omgeving terug.  Angelique SmetAkabeleidster Angelique had ook nog een voortotem te goed. Het werd behulpzaam. Een eigenschap die haar in haar 3 jaar akabeleiding wellicht al heel wat van pas is gekomen.

  Behulpzame Ahinga:

  Haar meest opvallende kenmerk is zeker haar BEHENDIGHEID. Ze is snel, zelfs ATLETISCH en gaat doortastend te werk. Ze verkent graag onbekend terrein, maar keert steeds naar de vertrouwde plaatsen terug. Ze voelt zich goed in grote groepen. Ze is ordelijk en zorgzaam en ze verstaat de kunst lange tijd GEDULDIG te wachten. Haar territorium verdedigt ze fel, maar zwakkere dieren zal ze helpen. Ze toont zich dankbaar tegenover hen die haar hielpen. Bij een eerste kennismaking gedraagt ze zich wat afstandelijk, maar eenmaal ze een mededier beter kent is ze uiterst trouw.


  Jinbegeleidster Tahira tenslotte moest nog zowel een totem als een voortotem krijgen. Nadat ze zichzelf eerder al tot Onvoorspelbaar Stokstaartje had uitgeroepen viel het verdict uiteindelijk op Wispelturige Seriema.

  Wispelturige Seriema

  In kleine groepen treffen we de Seriema vaak aan; deze vogel, NIEUWSGIERIG van aard, is WERKLUSTIG en de hele dag druk in de weer. Ze is verstandig, soms zelfs sluw, en gaat steeds geordend te werk. Nieuwsgierigheid geldt ook t.a.v. vreemde dieren, maar deze contacten blijven meestal oppervlakkig. In de eigen groep is ze gekenmerkt door veel INZET en meestal vredelievend gedrag t.o.v. haar groepsgenoten, hoewel ze zich ook opvliegend kan gedragen.


  Moose on the LooseEn toen was het tijd voor de hoofdact: Moose on the Loose. De betekenis van deze groepsnaam hier uit de doeken doen, zou ons te ver leiden. Het betrof groepsleider Olivier en nog enkele oude knarren Moose on the Loosedie zich verenigd hadden in een soort dreamteam van muzikaal talent. Virtuositeit alom in de ritmische sectie met Olivier aan de drums en Gunther aan de bas. Een soortgelijk kaliber aan de gitaren met Steven en Tom.

  Ook hier kwam de verrassing er toen een blonde stoot het op een zingen zette. Daphne van Oosteeklo, zoals ze bij ons bekend is, had immers nog nooit een optreden gezongen maar ook hier was een welgemeend "gelijk ofda ze nooit nie el gedaan Moose on the Looseheeft" op zijn plaats. Feilloos coverde ze de grote stemmen van vandaag. Joss Stone, Amy Winehouse, niet de kleinsten maar zeker niet te groot voor deze nieuwkomer in de Meetjeslandse scene. Om wat variatie zat de band niet verlegen. Zo schudden ze zowel het betere swingwerk van Shakira als twee strakke covers van The Queens uit hun mouw.

  Maar mooie liedjes duren niet lang. Al snel was ook hun bisnummer uitgezongen en luttele uurtjes later ook de Special bar deluxe '08. Zo mogen er nog komen als u het ons vraagt!

  Tot Special bar deluxe '09?

  Groetjes van het barteam.


  scoutsbar EekloVerwante nieuwsberichten:

 

Geef commentaar

kopje P!eter op 8 mei

1
Proficiat aan Kat, Ahinga en Seriema met hun totem of voortotem!
Iets om met eer te dragen.
kopje
2(?)
Anti-spam:


[ terug ]

  

 

 

 

 

2802 Matthieu (Akabe)
0203 Quinten (Jin)
0303 Britt (Wouters)
0303 Celien (Leiding)
0703 Arthur (Jogi's)
1103 Amber (Leiding)
1103 Maxim (Wouters)
1303 Eva (Leiding)
1303 Mauro (Kapoenen)
1303 Milo (Kapoenen)

 

Laatste Commentaren comment Datum startdag...
Je naam op 13/02
comment Nu zaterdag: Ci...
buy_viagra op 12/02
comment 20 september vl...
cheap_cialis op 12/02
comment 20 september vl...
cialis op 12/02
comment Nu zaterdag: Ci...
cialis_online op 12/02

 

 

 

Nieuws van 't Verbond

Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo
© 2018 Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo
Sportlaan 25 bus 3 9900 Eeklo